Wij zijn geselecteerd voor het bouwteam dat voor Pré Wonen 31 woningen aan het Droogplein, Wiekenplein en Vijfherenstraat in Heemstede zal renoveren; cluster 557. De renovatie omvat nieuwe badkamers, keukens en toiletten, energetische verbeteringen en nieuwe vloeren op de begane grond.

Auke Vermeulen Vastgoedontwikkelaar Pré Wonen en Jan-Willem Roos, Algemeen Directeur Etro Vastgoedzorg ondertekenden de voorbereidingsovereenkomst voor deze grootschalige renovatie die we gaan uitvoeren.

Van start na draagvlak bij bewoners
We kunnen van start nadat er breed draagvlak bij de bewoners is bereikt. Hoge bewonerstevredenheid is wat we altijd nastreven. Door vanaf het begin nauw samen te werken met alle betrokken partijen en toegankelijk te zijn en duidelijk te communiceren, lopen projecten in de uitvoering vlotter.

Innovatie op verduurzaming
In een woning uit 1945 hebben we een proef gedaan om het dak vanuit de binnenkant te isoleren met purschuim. Projectleider Paul Hartog vertelt hoe het werkt:

“Het schuim spuiten we met hoge druk tegen het dakbeschot. Het schuim sluit overal goed aan en hecht op allerlei materialen, zodat de kans op kieren – luchtlekkage – minimaal is.

Voordat we starten voeren we een 0-meting uit: we testen met een ventilator die de woning in overdruk blaast. Een thermische camera of een rookapparaat laat zien waar de lucht ‘ontsnapt’.

Verduurzaming en energietransitie
Paul: “We voeren nog meer verduurzamingswerkzaamheden uit: er worden nieuwe kozijnen met HR++ beglazing ingebracht en we werken het dak nog af met gipsplaten. Daarna testen we wederom. De resultaten van de 0-meting vergelijken we met de resultaten van de eindmeting. De testresultaten bespreken we met Pré Wonen en dan kijken we hoe we dit verder kunnen implementeren.”

 

“"Een mooie bijdrage aan de energietransitie om helemaal duurzaam en CO2-neutraal te zijn en tegelijkertijd een woning een upgrade te geven."”
Projectleider Paul Hartog