Door resultaatgericht samen te werken in de keten, zorgen voor toekomstbestendig vastgoed

Renovatie, onderhoud en verduurzaming gaan hand in hand

De verduurzamingsopgave ligt bij ons allemaal. Als sector moeten we op alle vlakken aan de slag om in 2050 volledig klimaatneutraal te kunnen bouwen, wonen en werken.

Daarom is verduurzaming een vanzelfsprekend onderdeel van ons werk: projectmatig én planmatig. Of we nu een bewoonde woning energetisch verbeteren, een mutatiewoning na leegkomst aardgasvrij maken, bestaande woningblokken renoveren of een kantoorpand transformeren naar appartementen: we nemen verduurzaming standaard mee.
Door resultaatgericht samen te werken, zowel in meerjarige co-makers overeenkomsten als op projectbasis in bouwteams, brengen wij onze kennis en ervaring in. Daarmee kunnen we de vraag met elkaar vertalen naar technische oplossingen en een slimme aanpak.
Eén integraal plan voor optimale prestaties

Een grote labelsprong kun je alleen maken door álles mee te nemen: de gevel, de vloeren en de daken, de ramen, de warmte-koudeinstallaties en de ventilatie. Wat de beste maatregelen zijn, daarover denken we graag kritisch mee. Daarom ook doen we bij een nulmeting meteen een bouwkundige inspectie. Zijn de voegen waterdicht genoeg om spouwisolatie te adviseren? Kunnen zonnepanelen of warmtepompen hier wel geplaatst worden? En welke leveren dan het meeste resultaat? Het helpt dat we al deze expertises zelf in huis hebben!

Met onze eigen allround vakmensen kunnen we veel van het werk zelf uitvoeren. Voor de disciplines die we niet in huis hebben werken we samen met gespecialiseerde ketenpartners (o.a. dak-, isolatie- en installatiepartners). Onder onze regie, zodat we de werkzaamheden perfect kunnen afstemmen. Ook dat is een voordeel van integraal werken: minder inzet van mensen, materialen en transport. Zo zorgen we voor optimale energieprestaties van het vastgoed én besparen we flink op de kosten (en de CO2-uitstoot).

Wat zaken doen met Etro betekent

 • 90%
  • bewonerstevredenheid
 • 55 jaar
  • ervaring in vastgoedonderhoud
 • 175
  • medewerkers
 • 90%
  • first time fix

Resultaat én buurtgericht

Met data kunnen we zoveel meer. We brengen niet alleen de status en de kwaliteit van vastgoed in kaart, maar ook de CO2 reductie en de bewonerstevredenheid. Zodat we op alle KPI’s kunnen sturen. Daarin gaan we best ver. Bij totaalonderhoud kijken we ook naar de leefbaarheid en de duurzaamheid in de wijken. Daaraan werken we samen met corporaties en vastgoedeigenaren, maar ook met gemeentes, scholen en andere organisaties die in de buurt actief zijn. Samen maken we vastgoed en de wijken toekomstbestendig.

Bewoners en gebruikers van het vastgoed meenemen

Voor het realiseren van de duurzaamheidsambities hebben we bewoners en overige gebruikers van het vastgoed hard nodig. Dat verduurzaming belangrijk is, hoeven we gelukkig steeds minder vaak uit te leggen. Toch leven er nog altijd veel vragen, zorgen en twijfels bij huurders. Daarom besteden we veel aandacht aan de bewonerscommunicatie en -begeleiding. We organiseren informatiebijeenkomsten en gaan persoonlijk in gesprek. Onze bewonersbegeleiders nemen de tijd voor mensen en zijn ook tijdens de uitvoering zichtbaar en bereikbaar.

Door circulariteit als de normaalste zaak te zien, zorgen we voor beweging in onze branche

Circulair bouwen vraagt om net een beetje meer inzet en creativiteit

Dat vinden we bij Etro nu juist de uitdaging. Bij sloopwerkzaamheden gaan we zorgvuldig te werk, zodat we materialen behouden en kunnen hergebruiken of recyclen. Bij Badkamer, Keuken, en Toilet-renovaties (BKT), mutatie en dagelijks onderhoud werken we samen met Re-use, zij voeren het oude sanitair af en geven dit een tweede leven. Bouwmaterialen die we inzetten, kopen we zoveel mogelijk circulair in.

Op de bouwplaats zelf werken we met een groene stroomcontainer en o.a. een aggregaat op zonnepanelen. Door slim te plannen, besparen we eveneens op onze CO2-uitstoot: koppels die samen op een klus werken, kunnen daar ook prima in één busje naar toe rijden. Onze mensen zijn zich daar gelukkig ook zelf heel bewust van.

“Samenwerken en een integrale aanpak vormen de basis voor verduurzaming. We delen onze kennis en expertise graag met onze opdrachtgevers, zodat er geen werk dubbel gedaan wordt laat staan vergeten wordt.”
Robert Albers, directeur Planmatig Onderhoud

Circulair bouwen bij renovatie woningen Zandershof

Bekijk project 
Contact

Heb je vragen?
Wij staan je graag te woord!

+31 (0)88 000 49 00
Of stel jouw vraag vrijblijvend via onderstaande formulier