Door vakmanschap zorgen voor optimale betonconstructies

We hebben een groot team van betonreparateurs

Beton is prachtig materiaal. Het is breed toepasbaar, heeft een hoge draagkracht en is – mits goed onderhouden – duurzaam. Daarom is vroeg of laat betonrenovatie nodig. Bij Etro ben je hiervoor aan het juiste adres. Wij brengen betonnen vloeren, balkons, gevels en andere betonnen elementen weer in optimale staat, zodat ze weer veilig en functioneel te gebruiken zijn.

Betonherstel kan om verschillende redenen nodig zijn. In sommige gevallen gaat het om cosmetische problemen. Een vloer of trap is door slijtage van het beton niet meer mooi schoon te krijgen. Minder cosmetisch, maar wel oppervlakkig, zijn problemen met betonnen vloeren en trappen die gevaarlijk glad zijn geworden. Door hier de coating te renoveren kun je weer jarenlang veilig gebruikmaken van de vloer.

BRL 3201: Uitvoeren van betonreparaties
Aan elk bouwwerk moet periodiek onderhoud worden uitgevoerd. Het repareren van beton is een belangrijk onderdeel van een onderhoudsplan van een bouwwerk. Wij garanderen onze opdrachtgevers de zekerheid dat de uitgevoerde betonreparaties voldoen aan de gestelde eisen. Met ons KOMO-certificaat betonreparatie kunnen wij deze zekerheid leveren. Met het certificaat betonreparatie onderscheiden wij ons van andere bedrijven op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

“We lazen dagelijks in de lift over de werkzaamheden, de projectleider was aanspreekbaar en bij een probleem zochten we samen naar een werkbare oplossing, dat is prettig.”
Bewoner Eigen Haard

Schade aan betonnen vloeren, balkons en galerijen dient echter altijd zo snel mogelijk te worden hersteld om grotere schades en mogelijks zelfs constructieve problemen te voorkomen. Wanneer dit niet gebeurt, kan de constructieve veiligheid van een gebouw of gebouwonderdeel namelijk in gevaar komen.

Betonschade ontstaat in het merendeel van de gevallen door het roesten van de wapening. Dit is een onomkeerbaar proces en dat is waarom het zeer serieus genomen moet worden. De geroeste wapening zet uit en zorgt voor scheuren en losse schollen in het beton. Hierdoor verzwakt de constructie en verdwijnt de beschermde werking van de betonlaag over op de wapening. Door deze scheuren en losse schollen kan zuurstof en vocht nog eenvoudiger bij de wapening komen, waardoor het proces versnelt. Houd uw betonconstructie dus goed in de gaten en let op signalen zoals scheuren, losse schollen en roestplekken.

Onze ervaren BetonOnderhoudsKundigen (BOK) kunnen u een goed advies geven voor het noodzakelijk betononderhoud en onze ervaren betonreparateurs voeren betonherstel, maar ook het conserveren van betonconstructies en coaten van balkon- en galerijvloeren, vakkundig uit.

Vloercoatings

Onze betonafdeling beschikt over jarenlange ervaring in het aanbrengen van coatings op vloeren. Of het nu gaat om kunststofvloeren of gietvloeren voor balkons, galerijen, trappen, opritten of parkeergarages, een goede coating zorgt ervoor dat er geen water en vuil doordringt tot het beton / de constructie. Coatings beschermen het in de constructie verwerkte staal tegen roesten. De kwaliteit van een balkon of galerij kan hard achteruitgaan als het niet preventief onderhouden wordt. Slecht onderhoud kan de draagkracht aantasten, wat vervolgens weer kan leiden tot onveilige situaties. Ons BRL 3201 certificaat toont aan dat wij in staat zijn om uw balkon- en/of galerijvloer te renoveren. Scheuren worden hersteld en ook voor het vervangen van balkonhekken en voegwerkherstel ben je bij ons aan het juiste adres.

Contact

Heb je vragen?
Wij staan je graag te woord!

+31 (0)88 000 49 00
Of stel jouw vraag vrijblijvend via onderstaande formulier