Die zin hoort Amber maar al te vaak. Amber Scholten is bewonersbegeleider en eerste aanspreekpunt voor bewoners in onze projecten.

Amber: “Al vanaf de eerste planvorming word ik betrokken om te kijken wat de impact van de werkzaamheden is voor bewoners. Ik vertaal de werkzaamheden naar bewonersbegeleiding.

Bij dit project van Parteon in Koog aan de Zaan gaat het om bouw uit de vroege jaren ’60 waarvan geen recente tekeningen zijn. We bezoeken elk huis en kijken wat de huidige situatie is. Zo voorkom je verrassingen en vertraging.”

Inleven in bewoners
Amber: “Op tijd helder communiceren over wat wij doen en wat we van bewoners verwachten, helpt daar enorm bij. Ik probeer er voor iedereen te zijn en kijk vooral wat handig is. In dit geval voert Etro gevelwerkzaamheden uit en dan is het fijn als de tuin vrij is. Ook isoleren we de plafonds van inpandige bergingen. Een berging zit al snel vol, dus daarom faciliteren we grofvuilcontainers waarvan alle bewoners kunnen gebruikmaken. Een win-win, want dit creëert werkruimte voor onze vakmensen als ze aan de slag gaan en ontzorgt bewoners van het rijden naar het grofvuil of de kringloopwinkel.”

““We zijn technisch goed in wat we doen en houden ons aan de afspraken, want we respecteren de tijd van de bewoners."”
Bewonersbegeleider Amber Scholten