Werkgeluk vinden we ontzettend belangrijk bij Etro. Ons motto is niet voor niets: Door mensen, voor mensen. In deze ‘week van het werkgeluk’ vragen we een aantal collega’s naar hun werk en hoe zij daar werkgeluk in vinden.

Leerling schilder Kevin: “Twee jaar geleden startte ik via ESPEQ als leerling bij Etro en inmiddels ben ik in vaste dienst. Het bevalt me hier prima. In het begin moest ik even loskomen, maar nu ken ik het hele team, kan ik met iedereen prettig samenwerken en zitten we elkaar elke dag te dollen.

In de praktijk leer je het vak
Kevin: “Vanaf dag één kreeg ik het vertrouwen om te laten zien wat ik kon. Fouten maken mag. De leermeester heeft natuurlijk zijn eigen werk, maar neemt ook echt wel de tijd voor je. School hoort erbij, maar in de praktijk leer je veruit het meeste. Het zijn vaak kleine aanpassingen, waardoor je een volgende keer net iets sneller, handiger of beter werk kunt afleveren.

Zoals bijvoorbeeld een techniek om in plaats van met de schuurmachine, met een handschuurpapiertje, sneller en mooier vieze plekken in houtwerk te schuren, zodat je ze kunt gronden.”

Leren van anderen
Kevin: “Mijn leermeester en vaste maat is Rick, maar ik ga soms ook met anderen mee. De één gebruikt alleen een kwast en een bokkenpootje, de ander weer een rollertje en een kwast. Door uit te proberen ontdek je wat het beste bij jezelf past.”

Werken en leren bij Etro
Heb je interesse in het vakmanschap en wil je al werkend leren als schilder, timmerman, betonreparateur of servicemonteur onder begeleiding van een leermeester? Neem contact op met ons voor de mogelijkheden.

 

““Leerling worden bij Etro, dat kan ik zeker aanraden. Het verdient ook lekker.””
Kevin